Orthodontie

Orthodontie is een tak van de tandheelkunde die ervoor zorgt dat tanden gezond en correct worden gepositioneerd wanneer de mond gesloten is.

Wat is Orthodontie?

Staan je tanden scheef, te ver naar voren of juist naar achter? Te weinig ruimte, of heb je spleetjes, of kiezen die niet goed op elkaar passen? Een beugelbehandeling, ookwel orthodontische behandeling genoemd, is vaak een goede oplossing.

Bij OneWorld Dental hebben we verschillende opties om jouw droom lach te realiseren.

In OneWorld Dental werken we met een zeer ervaren team en de nieuwste technologieën richting de beste resultaten. 

Hoe werkt het?

Lees meer over hoe ons intakeproces werkt voor Orthodontie. Het is net zo eenvoudig als stap 1, 2 ,3.

✓ STEP 1

Boek uw afspraak voor een orthodontisch intake consult.

Elke maand zijn er speciale Invisalign avonden. 

U kunt informatie hierover inwinnen bij onze receptie.

✓ STEP 2

Tijdens het consult wordt er o.a. een 3D scan, gemaakt van uw gebit en een intake afgenomen door de behandelaar en u ontvangt uw kosten begroting.

✓ STEP 3

Een behandelplan wordt voor u op maat gemaakt. Na een aantal weken wordt u uitgenodigd het plan te bespreken om vervolgens een datum te plannen voor het starten van uw beugelbehandeling.

Contacteer ons nu en zie hoe OneWorld Dental u kan helpen.

Invisalign

Invisalign®, het transparante alternatief voor metalen beugels, is het meest geavanceerde clear aligner systeem dat op de markt is. Ontwikkeld om een breed scala van tandafwijkingen te behandelen. Invisalign® is voor kinderen, tieners en volwassenen.

Invisalign® is een vrijwel onzichtbare beugel die de stand van de kiezen en tanden aanpast door een serie van doorzichtige uitneembare beugels – ook “aligners” genoemd. De onzichtbare aligners van Invisalign® laten de tanden geleidelijk in de juiste positie schuiven. De Invisalign®Invisalign® aligner kan uitgenomen worden met eten, drinken, tanden poetsen en flossen. Hierdoor kan de mond goed schoon gehouden worden.

Bij OneWorld Dental begint jouw Invisalign behandeling met een digitale 3D-scan van je tanden. Samen met jou wordt een aangepast behandelplan opgesteld waar je blij mee bent.

Over het algemeen vindt men het dragen van een Invisalign® beugel fijner dan een slotjesbeugel. Een slotjesbeugel kan tegen uw wang prikken, of slotjes kunnen loskomen. De aligners zijn niet scherp, waardoor ze niet irriteren.

Met een Invisalign® behandeling weet u wat u kunt verwachten. Zo krijgt u met de 3D-technologie een goed beeld van het eindresultaat. Verder weet onze tandarts precies hoeveel aligners u nodig heeft. Zo kunnen wij een inschatting maken hoe lang een behandeling gaat duren en wat de totale behandeling kost.

FB_IMG_1682277387933
MyObrace

Myobrace - voor kinderen 5-10 jaar

Scheve tanden en een slechte kaakontwikkeling zijn niet alleen door erfelijke factoren veroorzaakt.

Myobrace is een preventieve pre-orthodontische behandeling die zich richt op het aanpakken van de onderliggende oorzaken van scheve tanden, vaak zonder dat beugels nodig zijn, waardoor de natuurlijke groei en ontwikkeling mogelijk wordt.

De behandeling is het meest geschikt voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar en bestaat uit een reeks uitneembare intra-orale appliances die 1-2 uur per dag worden gedragen plus ’s nachts tijdens het slapen.

Nachtbeugel

Nadat je behandeling met een vaste beugel of transparante beugel is afgerond, staan je tanden mooi en gezond recht. 

Omdat tanden en kiezen de neiging hebben om te verplaatsten, stabiliseer je de tanden en kiezen met een nachtbeugel in de nieuwe stand.

 

Een nachtbeugel is een doorzichtig hoesje van kunststof dat je over je tanden schuift. Wanneer jij slaapt, zorgt de nachtbeugel dat jouw tanden en kiezen in een rechte positie en op de juiste plaats blijven.

FB_IMG_1682277452151

Heb je nog andere vragen?

Neem gerust contact met ons op en wij beantwoorden al uw vragen.